STAPPENPLAN

Heb jij soms het gevoel ‘dit mag niet verloren gaan!’? Familierecepten, verhalen en anekdotes, reisverhalen, zelf gefantaseerde bedverhaaltjes die we onze kinderen of kleinkinderen vertelden, verhalen en weetjes over onze ouders en grootouders …
Zou het niet mooi zijn dit te bundelen als boek?

Kookboeken – bijvoorbeeld – zijn er in overvloed, maar JOUW kookboek is een tastbaar bewijs hoe JULLIE ‘samen genieten’. Gezelligheid gaat altijd samen met tafelen: een aperitiefje, koffie met taart, de traditionele paas-brunch of het diner met Kerst … het is altijd feest als we samen zijn.  
Een kookboek samenstellen geeft zo veel voldoening. Je gaat met nog meer plezier kokkerellen en taarten bakken, want je wil dat de ingrediëntenlijstjes helemaal op punt staan. Het gedrukte boek als geschenk geven aan familie en vrienden doet nog meer deugd. Je geeft geen ‘lees-boek’ of geen ‘kijk-boek’ maar een ‘doe-boek’. Je zet iedereen aan om jullie familierecepten hoog te houden. Familie en vrienden, dat is toch het belangrijkste wat er is … ?

OPSTART – Hoe beginnen we aan jouw boek?

Via een vragenlijst maak je duidelijk welke boekstijl je voorkeur heeft. Je geeft aan wat je favoriete formaat, favoriete kleuren en je favoriete lettertypes zijn. Paper back of hard cover? Mat of glanzend papier? We helpen je de juiste keuzes maken. 

Wat met foto’s? Heb je eigen foto’s in hoge resolutie of plannen we een fotosessie (bijvoorbeeld van jou en de kinderen of kleinkinderen die helpen in de keuken, bessen plukken of tomaatjes oogsten, …)? Heb je eventueel oude foto’s of documenten die passen in het project? 

Je stuurt alvast vier recepten waarmee we een voorbeeld van opmaak voorbereiden. 

Tijdens een eerste meeting (LIVE of via ZOOM, TEAMS of SKYPE, naargelang de omstandigheden) bespreken we het eerste voorbeeld van opmaak en de timing van het verdere verloop van het project.

Je maakt de keuze of je zelf een deel van het ‘zetwerk’ op jou neemt of je de opmaak helemaal aan ons overlaat. Op onze pagina ‘RICHTPRIJZEN‘ zie je de verschillende mogelijkheden met bijhorende kostprijs. 

 

VERLOOP – We houden nauw contact.

Op het afgesproken tijdstip stuur je via mail de recepten, teksten, foto’s of documenten. Heb je foto’s of negatieven ‘uit de oude doos’, dan spreken we af hoe die bij ons geraken om te digitaliseren en zo nodig te restaureren. 

Vooraf geven we tips voor het schrijven van recepten. Zo vinden wij het bij eigen projecten belangrijk om steeds dezelfde stijl te hanteren. Bij recepten beginnen we steevast elke zin met het werkwoord en gebruiken we consequent dezelfde inhoudsmaten. Misschien ben ook jij een puntje precies of net niet?
Heel belangrijk is om de recepten en teksten reeds op dit moment grondig na te lezen. Foutjes hier of daar kunnen uiteraard nadien nog worden gecorrigeerd, maar hoe juister de initiële teksten, hoe beter. 

We houden nauw contact. We houden je op de hoogte van de vorderingen. Op je vragen en suggesties krijg je binnen de 24 uur een antwoord.

 

PUBLICATIE

Een gedrukt boek of een e-book, privé of openbaar, 1 of 20 of 100 boeken … alles kan!
Digitaal printen kan aan een verrassend lage prijs.

Spannend!

Ondertussen hebben we de cover van jouw boek opgemaakt, het voorwoord is opgenomen, de inhoudstafel is opgemaakt en de laatste correcties zijn gebeurd. We bestellen de proefdruk. Je kan je niet voorstellen hoe fijn het is om je eigen boek in handen te krijgen! 

Indien nodig voeren we nog enkele finale correcties uit. 
Intussen heb je beslist of je het houdt bij een e-book of voor een tastbaar, gedrukt boek gaat. Houd je je boek privé of zie je het ambitieuzer en wil je je boek ook in de boekhandel zien liggen? Dit kan! Dan vragen we een ISBN nummer en laten je boek door de uitgeverij voorstellen aan boekhandels.
Ga je voor druk, dan weet je hoeveel boeken je in bestelling hebt voor familie en vrienden of wie je wil verrassen met dit prachtig, gepersonaliseerd geschenk. Weet dat het boek op elk moment kan worden bijbesteld, zelfs per stuk.

De meest geavanceerde digitale printers zorgen voor een mooie uitgave aan verrassend lage prijzen. 
Bij wijze van voorbeeld: Wij lieten onlangs een boek drukken op 35 exemplaren: formaat 193 x 260 cm – hardcover – 186 pagina’s (waarvan 60 pagina’s in kleur) = 19,96 € /stuk inclusief BTW en inclusief verzendingskosten.

Je krijgt het boek sowieso digitaal als pdf en je kan het online (openbaar of privé) raadplegen en delen als flip-boek. 

Hielden we een fotosessie, dan krijg je uiteraard ook de foto’s, in kleine (goed voor online gebruik) én in grote resolutie (goed voor print).

We kunnen nog verder gaan. Wil je een eigen website of blog met je recepten? Ook dit kunnen we voor jou verzorgen.